Тиждень з професії "Кухар"

З  4 по7 березня 2019 року в Державному навчальному закладі «Пологівський професійний ліцей» проведено тиждень по професії «кухар».

    Цикл заходів,  проведених у межах професійного тижня, спрямований на

формування пізнавальної цікавості до кулінарної справи ,підвищення активності  учнів і збереження традицій українського народу.

 

Відкриття тижня розпочалося з конкурсу стіннівок  4.03.19 року ,якими цікавились всі учні ліцею в вестибюлі.

 

5.03.19 року проведено конкурс професійної майстерності  по приготуванні салатів в сучасному стилі «Гість на порозі».

В конкурсі брали участь  по 2 учасника з кожної кухарської групи  з 1-го,

2-го та 3-го курсів


 

1-ше місце розділили між  собою учень 1-го курсу групи №5

 Очерет Максим і учень 3-го курсу гр.№10 Скорина Олександр

2- ге місце розділили між собою учениця 1-го курсу групи ТУ №1

Шабельська  Анастасія і учениця 2-го курсу Лук яненко  Дар я

3-є місце зайняв учень 2-го курсу Алісултанов Володимир.

 

6.03.19року проведено захід «Масляна гуляє- млинцями пригощає» .

 

 Кащенко Наталія Володимирівна розповіла про звичаї і обряди  свята «Масляна»..

Для кращого запам’ятовування учнями звичаїв українського народу провела конкурси  з участю учнів,які в нагороду отримували млинці:переможці з начинкою , а інща група-  млинці без начинки.

!-й день тижня масляної-понеділок-«Зустріч масляної».в цей день наряжали опудало,що символізувало зиму,яке в кінці свят спалювали і закликали весну.

Дві команди учнів наряжали в опудало свого капітана-це було весело і цікаво

 

2-й день називався «Заігриш», тому в конкурсі  «Зрозумій мене»

учасники з 2-х команд за допомогою міміки і жестів відгадували

завдання ,яке отримали від викладача

 

 

3-й день- середу називали «Ласункою»,коли починалося масове випікання і поїдання млинців .Команди учнів завертали в млинці начинку і годували один одного.

4- й день «Розгуляй»,коли люди йшли в гості і несли з собою млинці.

Учасникам 2-х команд також треба було перенести імпровізовані млинці з картону паличками і отримати справжні млинці.

 

 

5-й день «Тещині вечірки» і 6-й день  «день гостей».

7-й день неділя-це «Прощений день»,коли всі просили вибачення.

  Тому останній конкурс також називався «Прощення»,коли учні у викладачів і майстрів  ,а відповідно викладачі і майстри в учнів просили вибачення, якщо їх вибачали,то в нагороду отримували млинець.

 

7.03.18року майстер виробничого навчання   Власенко Ольга Олександрівна підготувала святкову програму до свята 8-го Березня.

 

 

7.03.2019 року майстер виробничого навчання  Гаврилюк Наталія Петрівна провела майстер –клас  «Обрядові вироби з дріжджового тіста»

Наталія Петрівна цікаво розповіла і показала виготовлення  весільного коровая, дивнів ,весільних шишок.

 

 

 

 



Автор: Кащенко Наталья Володимирівна, викладач спецдисциплін

 

Категорія: Мои статьи | Додав: alenkannnnn (11.03.2019)
Переглядів: 41 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]