Тиждень з професії «Кухар» - Мои статьи - Каталог статей - Персональный сайт
Понедельник, 27.03.2017, 11:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Категории раздела
Поиск
Вход на сайт
Мини-чат
200
Статистика

ДНЗ "Пологівський професійний ліцей"

Каталог статей

Главная » Статьи » Мои статьи

Тиждень з професії «Кухар»

Професія – це основна межа відліку, з якої починається свідоме життя людини. Але не залежно від професії, люди мають потребу в їжі, від якості якої залежить їх здоров’я. І саме професійний кухар може готовити їжу швидко, смачно, яскраво і правильно.

З метою виховання любові до обраної професії, підвищення активності учнів члени методичної комісії Державного навчального закладу «Пологівський професійний ліцей» постійно працюють над вдосконаленням знань і практичних навичок.

Щоб підвищити зацікавленість до професії, розкрити суть, специфіку згідно з планом роботи методичної комісії з професії «Кухар» з 21.03.2016 по 25.03.2016 року проводився тиждень з професії «Кухар». У конкурсі брали участь учні трьох курсів.

21.03.2016 року відбувся конкурс стіннівок та тему «Смачно і корисно». Учні всіх курсів та групи ТУ продемонстрували шкідливість швидких перекусів.

22.03.2016 року голова методичної комісії Кащенко Наталія Володимирівна провела конкурсно-розважальний загальноліцейний захід «Ну-мо, кухарі!».

Учасниці змагались за номінаціями:
– хто більше і тонше наріже капусту за 2 хвилини;
– формування дитячої булочки у вигляді казкового героя;
– композиція із натертих на терці овочів.

Також розважали учнів:
– співаючи без музичного супроводу пісню, що надихає на кулінарні шедеври;
– брали участь у танцювальному конкурсі, де змінювалась музика різних жанрів;
– знаходили вихід з різних ситуацій та інше.

23.03.2016 року майстер виробничого навчання Горбенко Наталія Володимирівна провела відкритий урок на тему «Гарячі страви з кисломолочного сиру». Урок пройшов на високому професійному та організаційному рівні.

24.03.2016 року майстром виробничого навчання Жемчужніковою Аллою Михайлівною був проведений майстер-клас на тему «Виготовлення прикрас з солоного тіста для муляжів тортів». На майстер-класі були присутні учні з професії «Кухар», майстри виробничого навчання та всі бажаючі.

25.03.2016 року на підтримку звичаїв і обрядів українського народу, був проведений благодійний загальноліцейний захід «Кухарі запрошують».

Голова методичної комісії Кащенко Наталія Володимирівна розповіла про обрядовість, вірування і повір’я українців зв’язані з хлібом і хлібобулочними виробами.

Майстер виробничого навчання Самчук Наталія Вікторівна з учнями випікали хліб і булки для пригощання присутніх. Але родзинкою дійства були булки з сюрпризами ( горох, гречка, сіль тощо) і розкривалось значення кожного «сюрпризу».

Викладачем Кудіновим Олексієм Анатолійовичем була підготовлена мультимедійна презентація про навчання і будні учнів кухарських груп.

Майстри виробничого навчання Жемчужнікова Алла Михайлівна та Власенко Ольга Олександрівна оформили зал в стилі «Української хати».

Голова методичної комісії
ДНЗ “Пологівський ПАЛ”
Кащенко Н.В.,
викладач ДНЗ “Пологівський ПАЛ”
Кудінов О.А.

Категория: Мои статьи | Добавил: nstalena92 (15.06.2016)
Просмотров: 122 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]