Відкритий урок з виробничого навчання у кухарів

19.12.2017 року в ДНЗ «Пологівський професійний ліцей» майстром виробничого навчання Гаврилюк Н.П. було проведено відкритий урок виробничого навчання: «Приготування солянок. Асортимент. Подача. Вимоги до якості.» в межах вивчення теми «Приготування супів». Незважаючи на те, що Наталія Петрівна працює в ліцеї лише другий рік, вона зуміла віднайти ключик до дитячих душ учнів, а професійної майстерності їй не бракує, бо тривалий час працювала в сфері обслуговування і має кваліфікацію техніка-технолога з приготування їжі.

При проведенні уроку з учнями 2 курсу за професією «кухар; кондитер» вона вміло, використовуючи можливості сучасних ІКТ, ознайомила учнів з асортиментом солянок, технікою їх приготування і подачі. Доступно і цікаво показала практичні методи і вправи по нарізанню складових для приготування солянки збірної м’ясної. Вміло поєднуючи проведення уроку з вивченим матеріалом на уроках «Технології приготування їжі», закріпила з учнями на практиці знання і вміння по приготуванню солянок та вимогами до їхньої якості. Достатньо уваги було приділено правилам охорони праці та безпечних методів виконання робіт.

Після приготування страв, учні самостійно визначили показники якості та провели оцінювання. Присутні на уроці гості теж мали можливість оцінити практичні навички, знання і вміння учнів групи групи №10. Урок був цікавий і пізнавальний, на високому методичному рівні.

Старший майстер ДНЗ ППЛ

Коломацька Наталія Олександрівна

 

 

 

Категорія: Мои статьи | Додав: nstalena92 (27.12.2017)
Переглядів: 80 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]